12.08.2016

"Görme Engelliler Yatılı Yaz Kur'an Kursu" sona erdi…

İl Müftülüğümüzce görme engelli vatandaşlarımıza yönelik Bornova Âşık Veysel Görme Engelliler Okulunda 18 Temmuz Pazartesi günü başlayan yatılı yaz kur'an kursu 12 Ağustos Cuma günü sona erdi. Kursta İzmir ve ilçelerinin yanı sıra Ankara, Adana, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Van illerinden 20 bayan ile 28 erkek olmak üzere toplam 48 kursiyer katıldı.

Üç sınıf halinde eğitim gören kursiyerlere, 80 saat Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim, 40 saatte İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak dersi olmak üzere 120 saatlik eğitim verildi.

Değişik yaş guruplarından oluşan kursiyerlerden Kur’an-ı Kerim’i okumasını bilmeyenlere alfabe eğitimi verilirken diğer kursiyerlere de tecvit üzere Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma eğitimi verildi.

Bir ay süren kursun tamamlanmasıyla İl Müftülüğümüz tarafından 11 Ağustos Perşembe günü Balçova engelliler park alanında veda pikniği düzenlendi. Pikniğe İl Müftü Yardımcılarımız Veli Südütemiz, Gülnihal Eken, kursta görevli öğreticiler ve öğretmenler ile kursiyerler katıldı. Eğlenceli ve hoş vakit geçirildiği gözlenen piknik  hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.