07.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası "Oku Sesin Şehrin Kalbinde Yankılansın" sloganıyla son buldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 07 Ekim 2016 Cuma günü  Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği "Cami ve Kitap" temasıyla vatandaşlar ve öğrenciler nezdinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla;  İl Müftülüğümüz ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle, İzmir Konak Meydanında bulunan  Yalı (Konak) Camii avlusunda 11:00 - 12:00 saateleri arasında “Kitap Okuma Etkinliği”  düzenlendi.

"Oku Sesin Şehrin Kalbinde Yankılansın" sloganıyla yapılan programa, İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Asuman Nesibe Gök ve öğrencilerimiz katıldı. Programda ayrıca "İzmir'in Camileri" temalı fotoğraf sergisi halkımızla buluşturuldu. Program kitap ve lokum dağıtımı ile son buldu.

Cuma namazından önce ise Konak Hisar Camiinde Kerbelâ şehitleri, 15 Temmuz şehitleri, tüm şehitlerimiz ve vefat eden din görevlilerimize ithaf etmek üzere Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

Hisar Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Selim Menteşeli'nin Kur'an tilavetiyle başlayan program  Hisar Camii Müezzin Kayyımları Muhammed Emin Ayaz ve Muzaffer Gülmez, Bornova İsabey Camii İmam Hatibi Hasan Küçük, Bornova Emre Camii İmam Hatibi Bünyamin Alkan ve Çiğli Merkez Camii İmam Hatibi Vedat Özarpacı'nın okudukları Mevlid-i Şerif ve kasidelerler devam eden program, Buca İlçe Müftüsü ve Konak İlçe Müftü Vekili Muharrem Gül’ün duasıyla son buldu. Cuma namazının ardından cemaate İl Müftülüğümüz tarafından ikramda bulunuldu.