04.10.2016

İzmir İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu Personelle Buluştu

26 Eylül – 04 Ekim 2016 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınladığı 15 Temmuz 2016 Genelgesini değerlendirilmek ve din hizmetlerinde ve yaygın din eğitiminde verimliliğin ve çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik personel grup çalışmalarının kapsam ve boyutlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun katıldığı bölgesel personel toplantıları düzenlendi.

Personel buluşmaları, 26 Eylül 2016 Pazartesi saat 09:30'da Menemen İlçesi Belediye Kültür Salonu'nda, öğleden sonra saat 14:30’da Bergama İlçesi Kadri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda, 27 Temmuz 2016 Salı günü saat 09:30'da Bayraklı’da İzmir Halkapınar Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu'nda, öğleden sonra saat 14:30'da Gaziemir’de Müftülük Konferans Salonu'nda, 28 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 09:30'da Tire’de Belediye Konferans Salonu'nda, öğleden sonra saat 14:30’da Ödemiş’te Belediye Düğün ve Nikah Kongre Salonu'nda, 04 Ekim 2016 Salı günü saat 09:30'da Karabağlar’da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, öğleden sonra saat 14:30’da da Urla’da Atatürk Kültür Merkezi’nde çevre ilçelerdeki personelin de katılımlarıyla gerçekleşti.

Tüm personelin katıldığı toplantılarda il müftümüz, ilgili genelge çerçevesinde bilgilendirmelerde bulundu. Cuma günleri camilerde Başkanlık merkezinden gönderilen hutbelerin okunmasına titizlikle riayet edilmesi, hutbe metinlerinde hiçbir şekilde ilave ve çıkarmaların yapılmaması, yetkisiz ve izinsiz olarak hiç kimsenin hutbe okumasına, vaaz ve irşat görevi yapmasına müsaade edilmemesi, vaazların ezanla birlikte sonlandırılarak cemaatin ezan dinlemesine imkân sağlanması, vaaz ve hutbelerde siyaset ve şahsiyet yapmaktan kaçınılması, iç ve dış politik konulara kesinlikle girilmemesi, FETÖ/PDY vb. terör örgütleri ile ilgili süreçte hassas davranılması ve her türlü sabotaja karşı tedbirli olunması gibi hususlar personelle paylaşıldı. Personelin gündeme dair sorularına cevaplar verilmesiyle toplantılar sona erdi.