24.04.2017

Miraç Kandili Bornova Hüseyin İsa Bey Camii'nde dualarla idrak edildi…

İlimiz Bornova İlçesi Hüseyin İsa Bey Camii’nde 23 Nisan 2017 Pazar günü akşam namazını müteakip Miraç Kandili programı düzenlendi.

Program il Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırkız, Bornova İlçe Müftüsü Mesut Harmancı, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile STK Yöneticileri ve Halkımızın yoğun iştirakiyle gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa ilçedeki din görevlilerinin yanı sıra İlimizin farklı ilçelerinden gelen din görevlilerimiz okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim tilaveti, kasideler, ilahiler ve mevlidi şerif okumasıyla gecenin manevi atmosferine katkıda bulundular.

Okunan Kur-anı kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu  konuşmasında cemaatin Miraç kandilini tebrik ederek şunları söyledi;

İsrâ, Sevgili Peygamberimize, Yüce Mevla’nın sonsuz âyet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptırılan ve pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Bu yolculuk iki safhada gerçekleşmiştir: İlki Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya kadarki kısmıdır ki buna “İsrâ” denir. İkincisi: Sevgili Peygamberimizin Mescid-i Aksâ’dan göklere yükseltilmesidir ki buna da “Mi‘rac” denilir. Kur’an-ı Kerim’de Mirâc olayının anlatıldığı sureye (geceleyin yolculuk yapma anlamına gelen) “İsrâ” adı verimiştir ifadelerine yer veren  Muslu;

Peygamber Efendimiz (sa), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür:

Birincisi “gözümün nuru” dediği namaz.

İkinci hediye: Bakara suresinin son iki ayeti.

Miraçta üçüncü hediye ise Allah’a ortak koşmayan herkesin, sonunda cennete gireceği müjdesidir

Âdet olarak değil, ibadet olarak yapalım.

Peygamberimiz’in (sa), mi’racda gerçekleşen Allah ile mülâkatını, namaz içinde sembolik olarak yaşamak, mümin için manevi bir mi‘rac’dır . Dolayısıyla“Namaz mü’minin miracıdır” bu nedenle Namazların âdet olarak değil, ibadet olarak yapılması gerekmektedir sözleriyle Namazın önemine vurguda bulunan Muslu; Bakara suresinin 286. âyetindeki bir duâ ile sohbetine son verdi.

Program Bornova Müftüsü Mesut Harmancı’nın  duası ile son buldu.