06.04.2018

Evde Palyatif Bakım Manevi Destek Semineri...

İl Müftülüğümüz ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında düzenlenen "Evde Sağlık Bakım Hizmetleri" protokolü kapsamında "Evde Palyatif Bakım Manevi Destek Ekibi" ne yönelik hizmet içi eğitim seminerini 29.03.2018 tarihinde İzmir İl Müftülüğü konferans salonunda düzenledi.

Uzman Vaiz Dr. Serpil Başar'ın sunduğu program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp ve İl Müftü Vekili Muharrem Gül'ün selamlama konuşması ile devam etti. Ardından sabah oturumunda İl Uzman Vaizi Dr. Serpil Başar, "Manevi Destek Alanı Temel Terminoloji" ve Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Felsefe Ve Din Bilimleri ABD’dan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, "Mevlana'nın İnsan Düşüncesinin Maneviyata Katkısı" başlıklarında sunum yaptılar.

Öğleden sonraki oturumda ise, Akdeniz İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi ABD'dan Doç. Dr. Orhan Gürsu, "Manevi Danışmanlıkta Bireyi Tanıma Teknikleri" ve  Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi ABD'danDr. Öğretim Üyesi İsa Kuyuncuoğlu "Din ve Sağlık İlişkisi" üzerine sunumlarını yaptılar. Seminer katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.