21.06.2017

Suriyeli Kardeşlerimize Yönelik İftar Programı...

İl Müftülüğü ve TDV İzmir Şubesi olarak Karabağlar ilçesi Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinde Suriyeli kardeşlerimize yönelik iftar programı düzenlendi

Programa İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftü Yardımcıları Şakir Kırkız, Suzan Yıldırım, Mehmet Tüfekçioğlu Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Buca ilçe Müftüsü Muharrem Gül, TDV İzmir Şubesi Mütevelli Heyeti, İlimizde faaliyet gösteren STK temsilcileri ve ülkelerindeki iç savaştan dolayı ülkemize sığınan ve ilimizde ikamet eden Suriyeli Muhacir kardeşlerimiz katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftarların açılmasının ardından konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu; “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl ramazan teması olarak Hak ve Hukuk kavramlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturabilmek için “Üzerinde Her Canın Hakkı Var! Bu Ramazan Her Zaman ” sloganıyla hak kavramını çeşitli alt başlıklar halinde ele aldı. Bu nedenle de;

"Her Canlıya Karşı Sorumluklarımız var"

Kul olarak yüce rabbimize karşı sorumluklarımız var, kulluk görevlerimiz var.

Başta ailemiz olmak üzere insanlara karşı sorumluklarımız var.

Hayvanlara karşı sorumluklarımız var.

Din kardeşlerimize karşı sorumluklarımız var.

Mübarek Ramazan vesilesiyle Müftülük ve TDV olarak imkânlarımız ölçüsünde din kardeşlerimizle birlikte çeşitli iftar programları yaptık. sözleriyle devam eden Muslu;

Bugün burada Suriyeli kardeşlerimizle aynı sofra etrafında bir araya getirdiği için yüce Rabbimize hamdüsena ediyoruz. Asrısaadette olduğu gibi, Mekkeli muhacirlerle Medineli ensar nasıl kardeş oldularsa Peygamber Efendimiz nasıl onları kardeş kıldıysa aynı şekilde bizler de sizlerin kardeşiyiz aynı şekilde Türkiye olarak, Devlet olarak,  STK’lar olarak, birey ve vatandaş olarak elimizden geldiği ölçüde bütün imkânlarımızı paylaşmak üzere “Din Kardeşliğini” yerine getirebilmenin gayreti içerisindeyiz.” Dedi.

Son olarak tüm davetlilere katılımlarından dolayı ayrı, ayrı teşekkür edip Kadir gecesini ve bayramlarını tebrik etti. Ardından sahneye çıkan Konak Geçici Eğitim Merkezi öğrencileri “Suriyeli Çocuklar Korusu” konuklara ilahi dinletisinin ardından program sona erdi.