10.08.2017

İzmir'den İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı...

İzmir'de ilk hacı adayı kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. İlk kafilenin yola çıkması nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde uğurlama töreni yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla izmir'den kutsal topraklara gidecek olan 1464 kişiden ilk kafilede yer alan 349 hacı adayı ile yakınlarının katıldığı tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun konuşmasıyla başladı. Törene İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, Vali Yarımcısı Aydın Memük, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Balta, İl Müftü yardımcısı Şakir Kırkız, İl Müftülüğü Hac umre Şube Müdürü Hasan Sarı ve Hacı adayları katıldı.

Törende konuşma yapan  Prof. Dr. Ramazan Muslu, bu yıl ülke genelinde 80 bin hacı adayının yolculuğa çıkacağını ve bu adayların yüzde 51'nin kadın yüzde 49'unun erkek olduğunu aktardı.
Hacı adaylarının bin 464'ü Diyanet işleri Başkanlığının (DİB) organizasyonu, 974'ünün ise özel firmalar aracılığıyla kutsal topraklara uğurlayacaklarını belirten Muslu, "İnşallah hacı adaylarımızın sağ salim bir şekilde hac görevlerini yaparak yeniden vatanlarına, aile ve çocuklarına kavuşmalarını diliyorum." dedi.
İzmir'den gidecek olan hacı adaylarının 834'ünün kadın, 630'unun erkek olduğunu ifade eden Muslu, en küçük hacı adayının 5 yaşındaki Azra Mihriban Polat, en yaşlı hacı adayının ise 88 yaşındaki Şerife Bayar olduğunu aktardı.

Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni dolduran yüzlerce hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi. Bazı hacı adayları yakınlarına sarılarak vedalaştı, bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırkız'ın duası  ile duygu dolu anlar yaşandı.Tören Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun Din görevlileri ve hacı adaylarıyla hatıra Fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.