19.03.2018

Şehitlerimize Vefa…

Konak Kestanepazarı Camii’nde  Şehitlerimize yönelik “Şehitlerimizi Anma” Programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü vesilesiyle şehadete kavuşan bütün şehitlerimizi anmak, ruhlarını şad etmek ve yapılan bu anlamlı mücadeleleri ortak bir ruha dönüştürerek toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla İl Müftülüğümüzce  “18 Mart Şehitleri Anma Günü” faaliyetleri çerçevesinde 16 Mart 2018 Cuma günü İlimiz Konak İlçesi Kestanepazarı Camii’nde Mevlid ve Kur’an Ziyafeti programı düzenlendi.

Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Gaziemir Merkez Camii İmam Hatibi Hüsamettin Karadaş ve ekibinin (Karabağlar Bozyaka Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Ahmet İnan, Karabağlar Sinan Camii İmam Hatibi Şaban Özcan, Bornova Emre Camii İmam Hatibi Bünyamin Alkan) tesbihat, tekbir, tahlil, salat-ü selam tilavetleri ve Çiğli Çarşı Merkez Camii Müezzin Kayyımı Vedat Özarpacı’nın kaside icrası ile devam etti.

Ardından Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler günün anlam ve önemine binaen “Çanakkale Bağlamında Şehit ve Şehadet” konulu bir konuşma yaptı. Akabinde Konak Kestanepazarı Camii İmam Hatibi Atilla gözaslan, Konak Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticileri Sadık Daştan ile Mustafa Tipi Yasin-i Şerif tilaveti, Narlıdere Kutlu Yalvaç Camii Müezzin Kayyımı Sinan Çakır ise Kur'an-ı Kerim tilaveti icra ettiler.

Program Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın ilimiz genelinde okunan 5620 hatmi şerifin duası ve Cuma namazının edası ile son buldu.