16.05.2018

Recep Şükrü Balkan İzmir İl Müftülüğü Görevine Başladı...

Sivas İl Müftüsü İken 3 Mayıs 2018 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla İzmir İl Müftülüğüne atanan Recep Şükrü Balkan, İzmir İl Müftü Vekili Muharrem Gül’den görevi devraldı.

Yaklaşık Üç aydır  İl Müftülüğü görevini Vekâletle yürüten Muharrem Gül, devir teslim öncesi Balkan’a yapmış oldukları çalışmalar ve faaliyetler hakkında kısaca bilgi verdi. Karşılıklı görüşmelerin ardından Gül,  Balkan’a görevinin hayırlar getirmesini temenni ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Recep Şükrü Balkan Kimdir?

1968 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlkokuldan sonra İstanbul Beykoz Göksu Kuran Kursunda hafızlığını tamamladı.

1989 yılında Üsküdar İmam Hatip Lisesinden, 1995 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Akabinde askerliğini bitirip 1997 yılında 14. Dönem kursiyeri olarak girdiği İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nden 1999 yılında mezun olmuştur.

Aynı yıl girdiği müftülük sınavını kazanarak Kütahya’nın Hisarcık İlçe Müftüsü olarak ilk müftülük görevine başlayan Recep Şükrü BALKAN, sırasıyla 2002 yılında Sakarya’nın Karapürçek ilçesine, 2008 yılında Sakarya ili Hendek İlçe Müftülüğüne, 2011 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçe Müftülüğüne, 2013 Yılında ise Sivas İl Müftülüğüne atanan Balkan, 3 Mayıs 2018 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla İzmir İl Müftülüğüne atanmıştır.

Recep Şükrü Balkan evli ve 2 çocuk babasıdır.