28.03.2017

Hafızlık Merasimi

İlçe Müftülüklerimize bağlı Kur’an Kurslarında 2016 yılında hafızlık eğitimini tamamlayıp hafızlık belgesi alan kız öğrencilerimize yönelik İlimiz Müftülüğü Koordinesinde 26 Mart 2017 Pazar gönü 14:00-17:00 saatleri arasında Karabağlar İlçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda hafızlık merasimi düzenlendi.

Merasime İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Şah Yadsıman, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Bornova Müftüsü Mesut Harmancı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok’un Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in açılış konuşması ve İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun selamlama konuşmasıyla devam etti. Protokolün salondan ayrılmasının ardından hafızlar merasim için sahnedeki yerlerini aldılar.

İlçe Müftülüklerine bağlı hafızlık kurslarının katılımıyla gerçekleşen merasime, Karabağlar ilçe müftülüğüne bağlı Büyük Hatay Kur’an kursundan 13 Hafız, Şuheda   Kur’an kursundan 13 Hafız, Nuran Kur’an kursundan 2 Hafız, Bornova Müftülüğüne bağlı Pınarbaşı Kur’an kursundan 6 Hafız, Balçova Müftülüğüne bağlı Yusuf Sevim Tasmacı Kur’an Kursundan 8 Hafız, Tire Müftülüğüne bağlı Merkez Kur’an kursundan 1 Hafız, Kendi imkânıyla hıfzını tamamlayarak belge alan 1 Hafız iştirak etti. Karabağlar Şüheda Kur’an kursu öğreticisi Türkiye ikincisi Elif Kayıtsız ve Hafızlarların Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle taçlanan merasim, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü’nün Kur’an’ı yaşamaya dair konuşmalarıyla devam etti. Hafızlara hediye ve hafızlık belgeleri takdiminin ardından, Büyük Hatay Kur’an kursu hocalarından Makbule Mesude Ayyıldız'ın  duası ile merasim son buldu.