31.03.2017

İlimiz Tire İlçesinde Kandil Coşkusu

İlimiz Tire İlçesi Mehmet Akif Camii’nde 30 Mart 2017 Perşembe günü akşam namazını müteakip Regaip Kandili programı düzenlendi.

Ege TV’nin canlı olarak yayınladığı programa il Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırkız, Tire Müftü vekili İlhami Akbulut, Kiraz İlçe Müftüsü Yakup Şener, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile STK Yöneticileri Katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa ilçedeki din görevlilerinin yanı sıra İlimizin farklı ilçelerinden gelen din görevlilerimiz okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim tilaveti, kasideler, ilahiler ve mevlidi şerif okumasıyla gecenin manevi atmosferine katkıda bulundular.

Okunan Kur-anı kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu  konuşmasında cemaatin Regaip kandilini tebrik ederek şunları söyledi; Nasıl Mekke, Medine ve Kudüs gibi bazı mekânlar diğerlerinden farklı ise aynı şekilde bazı zamanlar da diğerlerinden farklıdır. Bu farklı zaman ve mekânlar, bütün kıymet ve kutsiyetlerini Allah’tan alırlar. Bu tür zaman ve mekânlar, bizler için pek çok maslahat ve hikmetler içermektedir. Dini literatürümüzde farklı zaman dilimi olarak kabul edilen “üçaylar”a, feyizli ve bereketli bir maneviyat iklimine bir kez daha kavuşmuş bulunuyoruz. Bunun için Rabbimize ne kadar hamd etsek, şükretsek azdır.

Muslu sohbetinin devamında; Kandil gecelerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ve bu mübarek geceyi fırsat bilip, ibadet,  taat, dua, tevbe ve niyaz ile geçirmeli; bu ilâhî ziyafetten yararlanmak için elimizden gelen gayreti göstermeli, bu geceyi evinde eşi ve çocuklarıyla mutlu ve huzurlu bir ortamda geçirme fırsatı bulamayan hastalarımızı ziyaret etmeli, fakirlere, öksüz ve yetimlere yardım elimizi uzatarak onları sevindirmeliyiz.Yine bu mübarek gün ve gecelerde düzenlenen dini toplantı, konferans, panel ve sohbetlere iştirak etmeli ve yapılan konuşmaları, vaaz ve nasihatleri can kulağıyla dinlemeliyiz. Kur’an-ı Kerim okuyarak, salavat-ı şerife getirerek, zikir ve tesbihatta bulunarak, işlediğimiz günahlardan dolayı onların affı için samimi gözyaşları dökerek bu geceyi ihya etmeliyiz.

Vatandaşlarımızın üç aylarınızı ve Regaip kandilini tebrik eder; ülkemize, milletimizeve âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini yüce Allah’tan   niyaz ederim. “dedi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırkız'ın duası ile son buldu.