12.04.2017

Nisan Ayı İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı Kemalpaşa'da yapıldı...

Din hizmetlerinin daha etkin ve daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi ve İzmir İl Müftülüğü ile İlçe müftülükleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilebilmesi amaçlarına matuf olarak 10 Nisan 2017 Perşembe günü Kemalpaşa'da İlçe Müftüleri aylık mutat istişare toplantısı yapıldı.

Toplantı10 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 10.00’da Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kemalpaşa İlçe Müftüsü Mustafa Yılmaz’ın selamlama konuşmasının akabininde İlimize yeni atanan Bayraklı ve Narlıdere İlçe Müftülerimize yeni görevlerinde başarı, iyi dilek ve temennilerin ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun başkanlığında toplantı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. “2017 Yılı Doğum Haftası” boyunca yapılacak faaliyet ve etkinliklerin görüşülmesi, İlimiz geneli Kur’an kurslarının iaşe, ibate konularının görüşülmesi ve yine İl geneli merkezi camilerde "Üç Aylar" müddetince mukabele okunması vb. konular görüşüldü. İl Müftü Yardımcısı Veli Südütemiz’in “Yatılı Kur’an Kurslarında Yangın ve Güvenlik Denetim” raporunu sunmasının ardından oturuma ara verildi.

Öğleden sonraki oturum Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya’nın toplantıya katılımı ve yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı. Rize Çayeli İlçe Müftülüğüne atanan, Güzelbahçe İlçe Müftüsü Mehmet Uzun ve kısa süre içerisinde emekliye ayrılacak olan Kemalpaşa İlçe Müftümüz Mustafa Yılmaz’a görevde bulundukları süre içerisindeki hizmetlerinden dolayı İl Müftülüğünce plaket verildi. Plaket taktimi Kemalpaşa kaymakamı Kemal Kızılkaya ve İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından gerçekleştirildi. Kaymakam Bey’in Toplantı salonundan ayrılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi.

Toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından temenni ve dileklerle son buldu.