24.04.2017

Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu Açıldı

Halkımızın dini hayatına rehberlik eden cami görevlilerinin, musiki kabiliyetini geliştirerek ezan, kamet ve sala okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

Açılış programına İl Müftü Yardımcılarımızdan Suzan Yıldırım ve Veli Südütemiz katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım'ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Yıldırım iyi dilek ve temennilerinin ardından  başından geçen bir anısını kursiyerlerle  paylaştı.

Yıldırım anı'sında; Arjantin'li bir genç kızın Ülkemizi ziyareti esnasında Ezanı dinlemesiyle hidayete erdiğini ve müslüman olduğunu anlattı. Kursiyerlerede, Ezanı ne kadar güzel okursanız, o kadar insanı etkiler ve hiç farkına varmadan insanların hidayete ermesine vesile olursunuz cümleleriyle konuşmasına  son verdi.

Din Hizmetleri Şube Müdürü Ali Efiloğlu kursiyerlere "Eğitim Kursu" hakkında bilgiler verdikten sonra   kursiyerlerimiz ilk  derslerini almak üzere sınıflarına geçtiler.