05.06.2017

İhtida Merasimi

Aslen Ukrayna vatandaşı olup Hristiyan dinene mensup iken Müftülüğümüze müracaat ederek kendi arzusuyla İslam dinini seçen Tetiana Hreben için 02.06.2017 tarihinde Müftülüğümüzce ihtida merasimi düzenlendi.

İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu riyasetinde gerçekleşen merasim İl Müftümüzün İslam dini tevhit inancı ve iman esaslarını içeren konuşmasının ardından Tetiana Hreben kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olup Meryem ismini aldı. Hreben'de, "Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde kendi hür irademle, isteyerek, severek ve hiç bir baskı altında kalmadan İslamiyet'i seçtim." diyerek sevincini dile getirip mutluluk gözyaşı döktü.

İl Müftümüz ihtida belgesinin yanı sıra Meryem Hanım'a bir adet Kur'an-ı Kerim, Namaz seccadesi ve islam ilmihali hediye etti. Duygu dolu anların yaşandığı merasim hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.