14.07.2017

Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri susturan Selalara...

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 1. yıldönümü nedeniyle İzmir İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz 2016 Günü gerçekleştirilmeye çalışılan hain kalkışma girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz ve bütün şehitlerimizin ruhuna bugün Konak/Hisar Camii’nde Cuma Namazı Öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Cuma namazından önce icra edilen programa İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi KOÇ, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu,  Aile Sosyal Politikalar Müdürü Nesim Tanğlay ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif ve Kasidelerin ardından İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu vaaz irad etti. 81 ilde okunan 100 bin Hatm-i Şeriflerin duası Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayrı Yaşar tarafından yapılarak 15 Temmuz şehitleri ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.

Cuma Namazı sonrası vatandaşlara İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Konak İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.