18.07.2017

Evde Palyatif Bakım Manevi Destek Semineri...

İl Müftülüğümüz ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında düzenlenen "Evde Sağlık Bakım Hizmetleri" protokolü kapsamında "Evde Palyatif Bakım Manevi Destek Ekibi" ne yönelik hizmet içi eğitim seminerinin üçüncüsü 10.07.2017 tarihinde İzmir İl Müftülüğü konferans salonunda düzenledi.

Hastane Manevi Destek görevlilerinden Ömer Faruk Civana'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım'ın açılış konuşması ile devam etti. Sabah ilk oturumda Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent ÇELİKEL "Din ve Psikoterapi İlişkisi", Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi ABD  Araş.Gör. İlker Yenenler "Türkiye'de Manevi Danışmanlık" konusunda, öğleden sonraki oturumda ise Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Şükrü Keyifli "Danışma Teknikleri" konusunda sunum yaptılar. Karşılıklı soru-cevap bölümü ardından seminer sona erdi.  Ertesi gün ise,  İzmir'de Hastane Manevi Destek Görevlisi olarak görev yapanlar ile Uzman Vaiz Dr. Serpil BAŞAR koordinesinde ve Araş.Gör. İlker Yenenler ile Doç. Dr. Şükrü Keyifli'nin gözetiminde bir çalıştay yapılarak, ilk 6 aylık hastane manevi destek hizmetleri değerlendirildi. Katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanan seminerin daha sık yapılması talep edildi.