16.11.2017

Kasım Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Seferihisar'da Yapıldı...

Din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için İzmir İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla 14 Kasım 2017 Salı günü Seferihisar İlçe Müftülüğü ’nün ev sahipliğinde İstişare Toplantısı düzenlendi.

İl Müftü Vekili Şakir Kırgız’ın riyasetinde, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Tüfekçioğlu, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Çolak, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü H. Osman Turan ve 30 İlçe Müftüsünün katılımıyla gerçekleşen toplantı Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Seferihisar İlçe Müftüsü Fehmi Aydınlı’nın selamlama ve kısaca ilçeyle ilgili brifing sunumu ile devam etti. İlimize yeni atanan Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Selçuk İlçe Müftüsü Hasan Kırkan ve Güzelbahçe İlçe Müftüsü Alaaddin Tosun’a yeni görevlerinde başarı, iyi dilek ve temennilerinde bulunan İl Müftü Vekili Kırkız, toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi için ilk oturumu başlattı. Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından İlimiz Dikili İlçe Müftüsü iken Samsun İlkadım ilçe Müftülüğüne atanan Hasan Başoğlu’na görevde bulunduğu süre içerisindeki hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. Akabinde DİB Uzmanı Mustafa Soykök tarafından “Gençlik Merkezleri ile İlgili Bilgilendirme” sunumu gerçekleştirildi. Sunumdan sonra konu ile ilgili sorulara yer verilerek sorular cevaplandı.

Öğle arasından sonraki oturumda ise sırasıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Hizmet Alanları, İl Dernekler Müdürü Turgay Esen tarafından ise İlimizde din hizmeti alanında faaliyet gösteren dernekler ile İlgili bilgi alış verişinde bulunuldu.

Toplantı iyi dilek temennilerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.