03.04.2018

"Çanakkale Ruhu ve Çanakkaleyi Anlamak"

İzmir İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle milletimizin beka mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferini halkımızla birlikte hatırlamak, ayrıca birlik ve beraberlik ruhumuzu dinç tutmak amacıyla 30 Mart 2018 Cuma günü saat 15:00’te program düzenlendi.

Gaziemir İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda icra edilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, ​​Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay,   İl Müftü V. Muharrem Gül, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, STK temsilcileri, Diyanet personeli ile çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftü V. Muharrem Gül’ün açılış konuşmasıyla devam etti. Çanakkale Şehitlerine ithaf en okunan kasidenin ardından DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu’nun “Çanakkale Ruhu ve Çanakkaleyi Anlamak” konulu konuşması ve Plaket takdimi ile Program son buldu.