16.04.2018

Miraç Kandili Buca Yıkıkkemer Camii'nde dualarla idrak edildi…

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla İzmir İl Müftülüğü tarafından kandil programı düzenlendi. Vatandaşlar, kandil programına akın ederek, bu kutlu geceyi hep beraber idrak etmenin mutluluğunu yaşadı.

Buca Yıkıkkemer  Camii’nde düzenlenen “Kandil Programı’na” İzmir İl Müftü Vekili Muharrem Gül katıldı. Programda İlimizin farklı ilçelerinden gelen hafızların aralarında bulunduğu hafızlar Kur'an-ı Kerim okurken, Buca İlahi korosu da ilahiler okudu.

Programda Vaaz irad eden Müftü V. Gül, Öncelikle İzmirlilerin kandilini tebrik edip “Miraç bir erdem yolculuğudur. Miraç bir bereket yolculuğudur. Miraç bir ümit ve diriliş yolculuğudur. Cenâb-ı Hak, bu mübarek gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmeyi hepimize nasip ve müyesser kılsın! Üç ayların ilk ikisi olan Recep ve Şaban ayları Ramazana hazırlık yapacağımız çok önemli zaman dilimleridir. Bunları iyi değerlendirmeliyiz. Rabbimiz bizleri Ramazan’a ve bayrama ulaştırsın! Ramazanın feyiz ve bereketinden istifade ettirsin, inşallah!” dedi.

Program İl Müftü Yardımcısı Veli Südütemiz’in yapmış olduğu  dua ile son buldu.