12.06.2018

Kadir Gecesinde Binlerce İzmirli Konak Meydanında Buluştu…

İzmir İl Müftülüğü, geçen seneler olduğu gibi bu sene de İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülükleri ve İzmirli hayırsever işadamlarının katkı ve destekleriyle Konak Camii Bahçesi (Konak Meydanı)’nde “Seccadeni Al Konak Camiine Gel” sloganıyla Kadir Gecesi Özel Programı gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu TRT Spikeri Tarık Yenen’in yaptığı Kadir Gecesi Özel Programına, İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftümüz Recep Şükrü Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, Hayırsever İşadamları, Kamu Kurum Kuruluş yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

İftar saati öncesi meydanı dolduran İzmirliler, İzmir  İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun seslendirdiği ilahileri dinledi.

Meydanda bulunan vatandaşlar dağıtılan kumanyayla oruçlarını açtıktan sonra akşam namazını toplu olarak kıldı.

Akşam Namazlarının  kılınmasının ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan il Müftümüz Recep Şükrü Balkan, Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek Kadir gecesini layıkıyla idrak etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İzmirlilerin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.”diyerek , bu gecenin en iyi şekilde ihya olmasına vesile olan Başta İzmir Valiliği olmak üzere, İzmir Büyük şehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Hayırsever İş Adamlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kandil Konuşması yapan  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ise, Kadir Gecesi'nin, İslam dininde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde ramazan ayının 27'nci gecesinin Kadir Gecesi olarak ihya edildiğini anımsatan Muslu, "Kur'an-ı Kerim'de bu gece ile ilgili müstakil bir sure vardır, Kadir Suresi. Yüce Rabb'imiz bu surede mealen şöyle buyuruyor; 'Şüphesiz biz onu yani Kuran-ı Kadir Gecesi'nde indirdik.' Sevgili Peygamber Efendimiz de bu gecenin önemini şöyle ifade ediyor; 'Kim Kadir Gecesi'ni inanarak sevabını yalnızca Cenab-ı Hakk'tan bekleyerek ibadetle ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır'." dedi.

"İsraf etmeyiniz"

Her ramazanda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir tema işlediklerini belirten Muslu, şöyle konuştu:

"Bu yılın teması israf. Cenab-ı Hakk'ın bizlere vermiş olduğu nimetler şükrünü eda edebilmemiz için bize sunmuş olduğu imkanları diğer ihtiyaç sahibi insanlarla da paylaşmak gerekiyor. Dünya da 800 milyar dolar civarında yiyecek israf yüzünden çöpe atılıyor. Avrupa ülkelerinde yaklaşık 22 milyon ton yiyecek ve içecek çöpe gidiyor. Ülkemizde de durum dünyadan çok farklı değil. Yıllık yaklaşık 214 milyar lira bir israf söz konusu. Bu rakamlarla onlarca okul, cami ve toplum yararına kurum ve kuruluş yapılabilir. Buna dikkat etmek gerekir."

Gece, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, dua okunması ve Teravih Namazının kılınması ile sona erdi.