08.03.2019

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Balçova Müftülüğü tarafından Müftülük Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Geçmişten Geleceğe Toplum ve Kadın” konulu panel düzenlenmiştir.

Panelin selamlama konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Sayın Suzan Yıldırım, kadının vahyin direk muhatabı olduğunu söyleyerek, kadının da Rabbimizin Yüce Kitabımız Kur’an-I Kerim’de hitapettiği üzere Allah’ın yeryüzündeki halifesi olduğunu hatırlatmıştır.

Yüksek katılımla gerçekleşen panelde Konak ADRB Vaizi Nurgül ÖZEN “Vahyin Muhatabı Kadın”, Menemen ADRB Vaizi Melek ABADANOĞLU “ Fıtrat ve İslama Göre Günümüz Kadın Problemlerine Bakış” ve Balçova ADRB Vaizi Tuğba TEKKOYUN’un “ Aile ile Toplum Arasında Köprü: Kadın” konulu sunumlarını yapmışlardır.

Regaib Kandili için yapılan kısa konuşmanın ardından panelistlere çiçek takdimi ve katılımcılara karanfil dağıtımı ile beraber program sona ermiştir.