09.10.2018

İLÇE MÜFTÜSÜ

Resul İNCELİK

1968 Yılında Manisa’da dünyaya geldi. Menemen Safa Cami Kuran Kursunda hafızlığını tamamladı. Daha sonra Imam Hatip lisesinin bir kısmını Bergama’da, bir kısmını ise Zeytinburnu’nda okudu. 1989 yılında Manisa’da ilk görev hayatına Imam Hatip olarak başladı. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında  Erzurum Dini Yüksek Ihtisas Kursunu bitirerek Ağrı Eleşkirt vaizi olarak görevine başladı. Aynı yıl müftülük sınavını kazanarak Malatya Hekimhan’a Ilçe Müftüsü olarak atandı. 5 yıl Almanya Karlsruhe Konsolosluk bölgesinde Din Görevlisi olarak çalıştıktan sonra; 29 Temmuz 2011 tarihinde Malatya  Hekimhan’a vaiz olarak geri dönüş yaptı.Afyonkarahisar İlinde sırasıyla  Kızılören İlçe Müftüsü,  Bayat İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra İzmir Dikili İlçe Müftüsü olarak atanandı,18.09.2018 tarihinde Dikili İlçe Müftüsü olarak görevine başlayan   Resul İNCELİK evli ve iki çocuk babası olup orta derecede Arapça ve Almanca bilmektedir.