25.07.2019

'' İHTİDA ''

Gaziemir İlçe Müftülüğümüz bir kardeşimizin şehadetine tanık oldu.

Almanyada yaşayan türk vatandaşımızla birlikte türkiyede bulunan almanya uyruklu  Uwe ANDREA Gaziemir Müftülüğümüze gelerek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

Söz konusu talep üzerine Müftülüğümüz makam odasında Uwe ANDREA için ihtida merasimi düzenlendi.. Uwe ANDREA Kelime-i Şehadeti okuyarak müslüman oldu. Müslüman olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. İslamiyet’e ilgi duyduğunu, İslam-ı araştırdığını, Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Uwe ANDREA '' ALEYNA '' ismini aldı.

İhtida merasimi sonunda Gaziemir İlçe Müftümüz Zekeriya ÇALLI tarafından , Müslüman olan .... hanıma ihtida belgesiyle birlikte Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini kitaplar takdim etti.