29.07.2019

İZMİR'İN KONAK İLÇESİNDE ÇOCUKLAR AİLELERİYLE CAMİDE BULUŞTU.

Konak Müftülüğü Mersinli Yeni Camiinde  gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, çocuklar ve aileleri ilahiler seslendirdi.

Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR yaptığı açılış konuşmasında, 15 Temmuz hain girişiminde vatanımızı, ezanımızı ve Bayrağımızı hedef alan hainlere, vatanı ve devleti için canlarını seve seve feda eden 250 şehidimize Allah Teâlâ’dan tekraren rahmet, gazilerimizden hayatta kalanlarına ise sağlık ve afiyetler dileyerek hep birlikte geleceğimize sahip çıkmamız gerektiğini, çocuklarımızın cami ve cemaatle bağ kurmasının önemli olduğunu dile getirerek çocuklara ve anne babalarına teşekkür ederek, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenmenin çocuklar için önemli olduğunu, camilerin çocuk sesleriyle daha da güzelleştiğini söyledi.

Daha sonra öğrenciler tarafından ilahiler ve kasideler seslendirildi. Yapılan dua ile program sonlandırılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında çıkan "Vatanım Herşeyim" adlı kitapçık öğrencilere dağıtıldı, Etkinlik sonunda tüm katılımcılar ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.