12.03.2018

ETKİLİ DİN GÖREVLİSİ VE GELİŞİM SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca 10-11 Mart 2018 tarihlerinde 2 gün süreyle İmam-Hatiplerin Cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir Din Hizmeti sunabilmeleri amacıyla Aliağa, Bergama, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kınık ve Menemen İlçelerindeki B ve C gurubu Camilerde görev yapan 110 İmam-Hatibe yönelik “Etkili Din Görevlisi ve Gelişim Semineri” Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırma Eğitim Merkezinde Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN, Tekirdağ Müftülüğü Vaizi Hüseyin ÖRESİN, Emekli Vaiz Mahmut TOPTAŞ ve Kurumsal ve Halkla İlişkiler Uzmanı Zafer HEKİMOĞLUNUN katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Programda Din Dili ve İletişim, Dini Danışma ve Rehberlik, Din Görevlisinin İrşat ve Eğitim Etkinlikleri, Etkili Din Görevlisi, Temsil Bilinci ve Protokol Bilgileri konuları seminere katılan personele anlatıldı.

Seminer samimi bir ortamda verimli bir şekilde tamamlandı.