11.05.2017

İzmir'de Berat Gecesi dualar ve Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle ihya edildi...

10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Berat Kandili münasebetiyle, İlimiz Karabağlar İlçesi Kilimcitepe Camii’nde Mevlid programı düzenlendi.

Ramazan ayının müjdecisi olan ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan Berat Kandil’inde İzmir’deki birçok cami gibi Karabağlar Kilimcitepe Camiinde de adeta doldu taştı. Akşam Namazına müteakip genç, yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği Kilimcitepe Camii kısa süre içerisinde doldu taştı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa ilçedeki din görevlilerinin yanı sıra İlimizin farklı ilçelerinden gelen din görevlilerimiz okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim tilaveti, kasideler, ilahiler ve mevlidi şerif ile gecenin manevi atmosferine katkıda bulunup gecenin en iyi şekilde ihya olmasına vesile oldular.

Okunan Kur-anı kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin   konuşmasında cemaatin Berat kandilini tebrik edip, gecenin öneminden ve feyzinden bahsederek şunları söyledi;

“Beratın özünde, günahlardan arınma vardır, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır. Bu gecede Allah’ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi” denilmiştir. Berat Kandili, artık Ramazan ayının kapımıza dayandığını müjdeleyen bir kandildir” ifadelerini kullanan İdin;

“Berat Kandili, gerçek anlamda Allah’a yönelen kulların,  af belgesini alacağı, beratına kavuşacağı bir gecedir”. Dedi

Halkın yoğun ilgisine mazhar olan program İdin ’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, dua edip, mevlit dinledi. Namaz çıkışında hayırsever vatandaşlarımız tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.