28.07.2017

"15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" Paneli...

15 Temmuz’un senei devriyesini yaşadığımız şu günlerde bir daha böyle olayların yaşanmaması ve toplum bilincinin diri tutulması amacıyla İl Müftülüğümüzce 27 Temmuz 2017 Perşembe günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 17:00’de "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" " konulu panel düzenlendi.

Oturum başkanlığını İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan MUSLU'nun yaptığı panele konuşmacı olarak DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Şah YASDIMAN, İKÇÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet KÖSE ve 15 Temmuz Gazilerimizden Yaşar YALDIZ katıldı. Gerçekleştirilen panelde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in dini değerleri nasıl istismar ettiği her yönüyle tartışıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, İl ve İlçe Protokol üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Din görevlileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program 15 Temmuz Sinevizyonu ve   Konuşmacı olarak panele katılan 15 temmuz gazisi Yaşar Yaldız’ ın 15 Temmuz hain darbe gecesinde Mobese Kameralarına yansıyan görüntülerinin izletilmesiyle devam etti. Panelin sonunda katılımcılara İzmir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu'nun hediye takdim etmesiyle  son buldu.