10.03.2016

Haydar HATİPOĞLU (1980-1987)

6 Haziran 1929 yılında Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde dünyaya geldi. On yaşından itibaren medrese usulüne göre babasından aıapça öğrenmeye başladı. Daha sonra fıkıh, tefsir, hadis, akaid ve usul-ud-din gibi ilimleri tahsil ederek güneydoğunun tanınmış hocaları Abdülfettah YAZICI ve Muhammed Said YARGICI'dan icazet aldı, ilkokul, ortaokul ve lise diplomalarını dışardan bitirme imtihanlarına girerek aldı.

İlk görevine, Diyarbakn- merkezinde imam-hatip olarak başladı. Daha sonra Diyarbakır Îmam-Hatip Okulu arapça öğretmenliği, Diyarbakır Merkez Vaizliği, Hazro ilçe Müftülüğü, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl illeri Gezici Vaizliği yaptıktan sonra 1964 yılında Siirt II Müftülüğü görevine getirildi. 21.9.1971 de Uşak II Müftülüğü'ne, 7.7.1978 de Afyon II Müftülüğü’ne ve 5.12.1980 de de İzmir II Müftülüğü’ne tayin edildi.

16.9.1985 talihine kadar İzmir Müftüsü olarak görev yapan Haydar HATÎPOĞLU, bu tarihte Diyanet işleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı'na atandı. Ancak, emekli, olduğu 18.9.1987 tarihine kadar buradaki görevine vekaleten devam etti.

"Sünen-i Ibn-i Mâceh'in Terceme ve Şerhi" başta olmak üzere birçok basılı eseri vardır.