İzmir Müftülüğü

04.10.2019

Metin AKBAŞ

1970 yılında Ankara'da dünyaya gelen Akbaş aslen Boluludur. İmam hatip lisesi eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde, İlahiyat eğitimini Erciyes Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Aynı üniversitede “Töre ve Ahlak” konulu tezi ile yüksek lisans yapmış, Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi’nde ihtisas kursunu ikinci dönem mezunu olarak tamamlamıştır.

1991 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında İmam - hatip olarak Ankara’da göreve başlayan Akbaş, yurt içi ve yurt dışı farklı görevlerde bulunmuştur.

Erzincan Refahiye ilçesinde vaizlik; Ordu Mesudiye, Sivas Altınyayla ilçelerinde İlçe Müftüsü olarak görev yapan Akbaş, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Koordinatörü olarak yurt dışında bulunmuştur.

Yurt dışı dönüşü İzmir Beydağ İlçe Müftüsü olarak atanan Akbaş halen İzmir İl Müftü Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.