24.09.2019

ŞOFÖR-HİZMETLİ SINAV İLANI-EKİM-2019

İlçemiz Müftülüğünde münhal bulunan ilişik listede unvanı, sınıfı ve kadro dereceleri yazılı kadrolara Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince sınavla personel alımı yapılacaktır.

• SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki şartları taşımak,2- Halen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli ol mak ,3- İl dışından başvuranlar için bulunduğu görev mahallinde iki yıl, İl içinden başvuranlarda ise 6 ay görev süresini doldurmuş olmak,4- Asaleti tasdik edilmiş olmak.
  • SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR
  • ŞOFÖRLÜK İÇİN
  • a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • b) Başkanlık teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olmak,
  • c) En az (B) Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak.
  • d) Yapılacak olan sözlü ve mesleki uygulama sınavında başarılı olmak
  • Yardımcı Hizmetler Kadroları için;(HİZMETLİ)
  • a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • b) Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak.
  • c) Aşçılık kadrosu için Aşçılık Sertifikasına sahip olmak.
  • d) Kaloriferci kadrosu için Kalorifercilik Sertifikasına sahip olmak.
  • e) Yapılacak olan sözlü ve mesleki uygulama sınavında başarılı olmak.
  • BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • 1- Şoför kadrosuna müracaat edenler için sürücü belgesi fotokopisi, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenecek.)
  • 2- VHKİ kadrosuna müracaat edenler için Bilgisayar Sertifikası, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenecek.)
  • 3Aşçılık kadrosuna müracaat edenler için Aşçılık Sertifikası, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenecek.)
  • 4- Kaloriferci kadrosuna müracaat edenler için Kalorifercilik Sertifikası, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenecek.)
  • BAŞVURU İŞLEMLERİ
  • 1- Müracaat etmek isteyenler DİBBYS\Sınav\Taşra Nakil Sınavları\Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru programı üzerinden başvurularını ilan edilen ayın 1-15 günleri içerisinde yapmaları gerekmektedir.
  • 2- Sınav başvuraları ilgili program üzerinden yapılacağı için posta ya da elden müracaat alınmayacaktır.
  • 3- Adaylar münhal olan kadrolardan yalnızca birine başvuru yapabilecektir.
  • E- SINAV İŞLEMLERİ
  • - Şoför, Hizmetli, Bekçi, Aşçı ve Kaloriferci kadroları için sınav sözlü olarak yapılacaktır.*Mesleki Bilgi (50 puan)*Mesleki Uygulama (50 puan)konularında 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
  • 1- Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması şarttır
  • 2- Adaylar, sınava gelirken müracaat esnasında sisteme yükledikleri evrakları
  • 3- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  • F- SINAV SONUÇLARI VE DİĞER HUSUSLAR
  • 1- Sınav sonuçları sınav işlemlerinin tamamlanmasından sonra DİBBYS \ Sınav \ Taşra Nakil Sınavları \ Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru sayfasından öğrenebileceklerir.
  • 2- Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeyi sisteme yüklediği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi haklarında kanuni işlem yapılacaktır.
  • 3- Sınav ve atama sürecinde Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
  • 4-Sınava katılmak isteyenlerin 17.10.2019 Perşembe günü saat 10.00'da İlçe Müftülüğümüzde hazır bulunmaları ilan olunur.

S.NO

AÇIK KADROLAR