19.10.2023

İlçe Müftümüz Şinasi ÖZTÜRK

URLA İLÇE MÜFTÜSÜ

Şinasi ÖZTÜRK

Ardahan İli Dedegül Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. İmam-Hatip Lisesini Kars'ta yatılı olarak okudu ve 1984 yılında mezun oldu. Ank. Ün. Hukuk Fak. Adalet Yüksek Okulu'na bir yıl devam ettikten sonra ayrıldı. Tekrardan girdiği sınavda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve 1993 yılında mezun oldu.
     1987 yılında Ankara'da başladığı din hizmeti görevini öğrencilikle birlikte sürdürdü.
     1994-95 yıllarında askerlik vazifesini İzmir Bornova 57. Topçe Tugayı'nda tamamladı.
     1996-1998 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftü-Vaizlik İhtisas Kursu'nu tamamladıktan sonra Tokat Turhal İlçesine vaiz olarak atandı.
     1999 yılında Bartın İli Ulus İlçe Müftüsü olarak atandı. Devam ettiği İngilizce yabancı dil kursunun akabinde girdiği sınav neticesinde Almanya T.C. Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi olarak atandı ve 2002-2005 yılları arasında 3 yıl bu görevi ifa etti.
     Yurtdışı dönüşünde atandığı Kırşehir İl Vaizliği görevini 7 yıldan fazla sürdürdü ve bu dönem içerisinde sürekli olarak E Tipi Kapalı Cezaevinde derslere girdi. Aynı zamanda da 7 yıl boyunca İldeki iki adet yerel TV'de her hafta ayrı ayrı canlı dini programlar yaptı.
     2013 yılında Kırşehir İl Müftü Yardımcısı olarak devam ettiği görevinden 2015 yılında Milletvekili seçimleri nedeniyle ayrıldı.
     Tekrar dönüşte Kırıkkale İl Müftü Yardımcılığı görevini 2018 yılına kadar sürdürdükten sonra Ankara ili Haymana İlçe Müftüsü olarak atandı ve 5 yıl bu görevi devam ettirdi.
     Haziran 2023 itibarıyla Urla İlçemize Müftü olarak naklen atanan Şinasi ÖZTÜRK bu görevine Eylül ayı içerisinde fiilen gelip başlamıştır...
     İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans programı ders dönemini başarıyla tamamlamıştır. Ancak tez yazım döneminde idari işlerinin yoğunluğu ve sair bazı nedenlerle devam ettiremeyip bırakmak zorunda kalmıştır.
    Evli ve 4 çocuk babası olan ÖZTÜRK İyi derecede İngilizce ve Arapça, az düzeyde de Almanca bilmektedir. Şiir ve edebiyat ile de yakından ilgili olup yöresinin birçok halk ozanıyla irticali atışmalar yapmıştır. Aynı zamanda teknik ve el becerileri ile de hobi olarak ilgilenen Şinasi ÖZTÜRK ilçemizdeki görevine devam etmektedir.