20.07.2017

UNHCR ve İzmir İl Müftülüğü tarafından, "Mültecilerin Hak ve Hizmetlere Erişimi'' konulu çalıştay düzenlendi...

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) koordinesinde İzmir İl Müftülüğü ve aynı alanda faaliyet gösteren paydaş kurumlarla ( Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İzmir Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Kızılay ve Belediyeler) gereken işbirliğini artırılmasına, aralarındaki koordinasyonun güçlendirilebilmesine, yapılan faaliyetleri ve alınan kararları değerlendirip uygulamak üzere 18 Temmuz 2017 Salı günü Saat 9.30 da İzmir/Balçova Termal Otel Konferans salonunda "Mültecilerin Hak ve Hizmetlere Erişimi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Katkıları Çalıştayı" düzenlendi.

Programa, (UNHCR) Statü Belirleme Müdürü Akif Atlı, İl Müftü Vekili Şakir Kırkız, İl Müftü Yardımcıları Suzan Yıldırım, Mehmet Tüfekçioğlu, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül ve aynı alanda faaliyet gösteren diğer kurum temsilcileri ile mülteci ve sığınmacılara yönelik yürütülen insani yardım çalışmalarında gönüllü destek olan (DİB) Personeli katıldı.

İl Müftü Vekili Şakir Kırkız ve UNHCR Statü Belirleme Müdürü Akif Atlı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan porogram, birinci oturumda UNHCR İzmir Ofis Şefi Taylan Dağcı “Birleşmiş Milletler Sorumluluk Alanları ve Aktiviteleri” ( Koruma, Mülteci Statüsü Belirleme, Üçüncü Ülkeye Yerleştirme), Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül “İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri tarafından Mülteciler için Yapılan Çalışmalar”, UNHCR Emir Benlisoy Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Rejimi ”, İzmir Göç İdaresi İl Müdürlüğü Göç Uzmanı Çağdaş Taner “İzmir Göç İdaresi İl Müdürlüğü hizmetleri”, ASP İl Müdür Yardımcısı Recep Yağcı “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sağlanan Hizmetler” Musa Akçok ve Eda Gez “Kızılay Kart Tanıtımı ile Kızılay tarafından Mültecilere yönelik Sağlanan Hizmetler ”, Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım işleri sorumlusu Pelin Erda  “Belediyeler tarafından Mültecilere yönelik Sağlanan Hizmetler”  konulu Sunumlardan sonra birinci oturum sona erdi.

İkinci oturumda ise UNHCR temsilcisi Yazgülü Sezgin’in “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından sahada belirlenen sorunlar ve çözüm yolları” sunumunun ardından oturum soru-cevap ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.