04.10.2017

2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı...

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde her yıl Ekim ayı 01-07 tarihleri arasında kutlanan ve belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri İzmir İl Müftülüğü tarafından 3 Ekim 2017 Salı günü saat 14.00 de Sabancı Kültür Merkezi Büyük Salonunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve her yıl bir temanın belirlendiği haftanın bu yılki teması ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ olarak belirlendi.

Programa İzmir Vali Yardımcısı Sayın Sebahattin Kapucu , İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr.  Ramazan Muslu, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, eski AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Ahmet Yüksel Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu Sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftümüz Sayın Prof. Dr. Ramazan Muslu, haftanın anlam ve önemine dair bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Muslu, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ teması ile kutlandığına işaret ederek, "Camilerin İslam dininde çok önemli bir yere sahip olduğunu, günümüzde camilerin fiziki imarında sorunlar olduğunu belirterek "Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, camilerin medeniyete yakışır ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde imar edilmesi için cami standartlarıyla ilgili çalışmalar başlatmıştır." diye konuştu. Camilerin cemaatsiz kalmaması gerektiğini belirterek, bu konuda en önemli özverinin gençlere düştüğünü, farkındalık yaratmak için özellikle gençlerin namazlarını camilerde kılması gerektiğini aktaran Muslu, Tüm katılımcıların Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

Ardından İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Dr. S. Sırrı Aydoğan ve İzmir Vali Yardımcısı Sayın Sebahattin Kapucu selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Manisa Müftüsü Sinan Cihan tarafından "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans verildi.

Sunumunu Konak Gültepe Camii İmam Hatip’i M.Salih Çoban’ın yaptığı Program Karşıyaka Emin Dinleten Camii V.İ.H. Burak Karakaya’nın dua sı ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.