08.10.2017

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmir’de din görevlileriyle bir araya geldi...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde 07 Ekim 2017 Cumartesi Saat 16:00’da İzmir İl Müftülüğünce düzenlenen Personel buluşması programında din görevlileriyle bir araya geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü, İzmir Tire Eğitim merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun Açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın son gününde gerçekleştirilen bu buluşma, bizleri ziyadesiyle memnun ve mesrur etmiştir. İzmir programında bizlere de vakit ayıran Muhterem Başkanımıza şahsım ve personelim adına şükranlarımızı arz ediyorum” sözleriyle başlayan Muslu, İzmir İl Müftülüğü ile ilgili brifing’ sunumunun ardından bölgede planlanan ve İnşasına başlanmış Camii projeleri hakkında bilgiler verdi.

Ardından İzmir İl Müftülüğünce düzenlenen programı teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sözlerinin başında İzmir’de görev yapan din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

Din görevlilerinin peygamberlerin varisleri olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Alimler, peygamberlerin varisleridir. Bütün peygamberlerin vasıfları Hz. Peygamber efendimizde toplanmıştır. Allah Kuran’da buyuruyor, ‘Biz seni ancak bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, bir davetçi olarak gönderdik’ Nasıl ki Peygamberimiz insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için şahitlik yaptı. İnsanlığa din hizmeti, din eğitimi, doğruyu gösterme, çocuklara dini eğitim verme konusunda da bizleri Allah şahit tutuyor” dedi.

Alimlerin, din görevlilerinin taşıdığı emanetin, vazifelerinin son derece önemli olduğuna değinen Başkan Erbaş, “Allah için bir çocuğa bir harf öğrettiğinizde buna şahit oluyorsunuz. Bir insanı kötülükten alıkoyduğunuzda, yanlıştan döndürdüğünüzde uyarıcılık vazifesini yerine getirmiş oluyorsunuz. Öncelikli olarak bu görev bizim görevimizdir. Eğer uyarıcılık vazifemizi yapmazsak bu vebalin altında kalırız. İrşat vazifemizi yerine getirmezsek vebal altında kalırız.  Mürşid, insanları aydınlatan, güzelliklerin yayılması için gayret edendir. Bizler de bu anlamda mürşidiz. İrşat görevini layıkıyla yerine getirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Din görevlilerinin bu dünyadaki sorumluluğunun ağırlığına işaret eden Başkan Erbaş, ahirette ise onların alınlarının parlak, boylarının uzun olacağını Hz. Peygamberin müjdelediğini belirterek, “Kıyamet günü insanlar arasında en uzun boylu olarak gelecek olanlar mahşer günü alınları parlayarak gelecek olanlar müezzinlerimizdir. Her birimiz birer vaiziz. Her imam, her müezzin, her müftü, her vaiz iyiliği emretmekle kötülükten men etmekle mükellefiz. Bu kadar önemli vazifeyi deruhte edecek insanların taşıması gereken vasıflar vardır. Öncelikle Peygamberimizin mihrabında oturan O’nun makamının izlerini omuzlarında taşıyan biz din görevlileri bu makama layık olmak zorundayız. Mihrap, minber bize Peygamberimizden emanettir. Nerede bulunduğumuzun farkında olacağız. Yaptığımız işin Peygamber mesleği olduğunun bilincinde olacağız” şeklinde konuştu.

Camilerin ve Kur’an kurslarının toplumun her kesimini kapsayan mekanlar olduğuna değinen Erbaş, “Türkiye’de camilerimiz, Kur’an kurslarımız toplumun her kesimini kapsayan mekanlardır. Bizim bir prensibimiz var, yediden yetmişe değil, yediden önce de yetmişten sonrada herkesi davet ediyoruz. Arkadan gelen çocuk sesleri bizim kalbimizi neşelendirir. Camide namaz kılarken çocuk sesleriyle kılınan namaz, çocuk sesleri olmadan kılınan namazdan evladır. Çocuk sesleri asla kimseyi rahatsız etmesin bilakis sevindirsin” diye konuştu.

Başkan Erbaş son dönemde çıkan bazı tartışmalara da değinerek, “Kur’an ile sünneti birbirinden ayırmaya çalışmak Kur’an’a da sünnete de haksızlıktır” dedi.

Son yıllarda bir takım mihrakların kışkırtmalarıyla dünyada ortaya çıkan örgütlerin Müslümanları birbirine düşürmek gibi bir gayeye hizmet ettiklerini kaydeden Erbaş, bu yüzden din görevlilerinin Kur’an ve sünnet çizgisinden asla sapmadan doğru ve sahih dini bilgiyi aktarmaya son derece önem vermeleri gerektiğini vurguladı.

Program Çiçek takdiminin ardından sona erdi .