04.12.2017

Mevlit Kandili programı..

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili vesilesiyle İzmir İl Müftülüğü tarafından 29 Kasım 2017 Çarşamba günü Selçuk İsabey Camii’nde “Mevlid-i Nebi Programı” düzenlendi
Mevlit kandilini idrak etmek için tarihi Camii ’ye gelen eden vatandaşlar, yatsı namazının evvelinde okunan Mevlid-i Şerif, ilahi, kaside ve Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Selçuk İsabey Camii'nde icra edilen programda İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Muslu Mevlit Kandili  konulu sohbet verdi. Hz. Muhammed'in (SAV), herkes için mükemmel bir örnek olduğunun özellikle altının çizilmesinin gerektiğini belirten Muslu, Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değil, Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmak olduğunu dile getirdi.

Mübarek geceyi huşu içinde idrak eden vatandaşlara Program sonrası kandil simidi ve çay ikram edildi.