23.03.2018

Regaib Kandili Konak Hocazade Camii'nde ihya edildi...

İzmir İl Müftülüğü tarafından  Mübarek üç ayların habercisi olarak bilinen Regaib Kandili, Konak Hocazade Camii'nde verilen Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahi ve dualar ile ihya edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa ilçedeki din görevlilerinin yanı sıra İlimizin farklı ilçelerinden gelen din görevlilerimiz okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim tilaveti, kasideler, ilahiler ve mevlidi şerif ile gecenin manevi atmosferine katkıda bulunup gecenin en iyi şekilde ihya olmasına vesile oldular.

Okunan Kur-anı Kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan İl Müftü Yardımcısı Veli Südütemiz,   konuşmasında cemaatin Regaip kandilini tebrik edip, gecenin öneminden ve feyzinden bahsederek şunları söyledi;

"Regaip, kelime anlamı olarak rağbet edilen, kıymetli olan demektir. Gelin biz de bu anlama uygun hareket edelim. Bu üç ayların başlangıcında, bugünlere kıymet verelim, rağbet edelim".dedi.

Halkın yoğun ilgisine mazhar olan program Konak ilçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar' ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, dua edip, mevlit dinledi. Namaz çıkışında hayırsever vatandaşlarımız tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.