Aliağa Müftülüğü

29.05.2020

CUMA NAMAZI KURALLARI

Camilerimiz 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazıyla beraber ibadete açılıyor. Rabbim bizleri bir daha cumasızlıkla cemaatsizlikle imtihan eylemesin inşallah.

Covid-19 salgını tam olarak geçmediğinden dolayı, Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın birtakım tedbirler almamızı istemiştir.

Muhterem halkımızdan istirhamımız bu tedbirlere azami derecede riayet etmeleridir.

1- Cuma namazı, bahçesi olmayan Kurtuluş Camii ve apartman altı mescitlerde kılınmayacaktır.

2- Cuma namazı kesinlikle caminin içinde kılınmayacaktır.

3-Sosyal mesafeye dikkat edilecektir.

4-Maske takılacaktır.

5-Tuvalet ve şadırvanlar kullanıma kapalı olacağı için namaza abdestli olarak gelinecektir.

6-Sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlarımız gelemeyecektir.

7-Farzdan sonra tesbihat yapılmayacak, sünnet namazları kılınmayacak isteyen evde kılacaktır.

8-Namaza gelirken yanımızda seccade ve ayakkabılarımızı muhafaza etmek için poşet torba getirilecektir.

Rabbim bu sınavdan da alnımızın akıyla çıkmayı nasip eylesin. Rabbim şimdiden Cumamızı kabul eylesin.

Süleyman DEMİRYÜREK

Aliağa İlçe Müftüsü