29.05.2020

CAMİLERİN YENİDEN İBADETE AÇILMASI VESİLESİ İLE 1003 ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 mart tarihinden itibaren ülkemiz geneli camilerde cemaat ile ibadete ara verilmişti. Fakat son günlerde salgının yayılım hızının düşmesi ve etkilerinin azalması gibi olumlu gelişmeler doğrultusunda kademeli olarak normalleşme sürecine geçilmiştir. Bu bağlamda camilerimiz İstanbul’un fethinin seneyi devriyesi olan 29 mayıs Cuma günü Cuma namazı ile öğle ve ikindi vakitleri için ibadete açılmıştır. Bu büyük manevi nimetin şükrü için ülkemiz geneli il ve ilçe merkez camilerinde 1003 adet şükür kurbanı kesilmiştir. Bergama İlçe Müftülüğü olarak da İlçemiz Yeni cami önünde şükür kurbanı kesilerek, muhtaç olan vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Rabbim İbadetlerimizi kabul eylesin.  Bizleri bu salgın hastalıktan en kısa zamanda kurtarsın.