07.05.2020

HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜ OLMA VAZİFESİ

İzmir İli Buca İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Buca Şubesi ile birlikte; ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü oluyor.

Coronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere desek olmak amacıyla Cami görevlileri ile Kuran Kursu öğreticilerimiz görev yaptıkları mahalleleri sokak sokak dolaşarak ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyor. İlçe Müftülüğüne gelerek hayır sahiplerinin Müftülüğe dağıtılmak üzere emanet ettiği yardım kolilerini alıp daha önce tespit ettikleri adreslere teslim ediyorlar.

Kaymakamlık Vefa Sosyal destek programları, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama, seyahat kurulları ve santral nöbetleri gibi birçok birimde görev alan Buca Müftülüğü Personeli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da imdadına yetişmeye çalışmaktadır.

Buca içe Müftüsü ve Türkiye Diyanet vakfı Buca Şube Başkanı Kemal DEMİREL “İyiliğin Yeryüzünde Hâkim olması için gayret sarf eden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının Buca temsilcileri olarak bu zor zamanda ve Mübarek Ramazan ayında Buca’lı kardeşlerimizin yanında olmak insana manevi bir huzur veriyor. Yoruluyoruz ancak ‘Yorgunluktan sonra dinlenmek güzeldir’ parolasıyla insanlarımıza hizmet etmeye Ramazan ayı boyunca devam edeceğiz inşallah. Hayır sahiplerine ve bu organizasyonda gönüllü görev alan tüm personelimize sonsuz teşekkürler” dedi