Çeşme Müftülüğü

09.10.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ HALİL KARA'NIN AİLE HAFTASI MESAJI

Medeniyetimizin kutsal bir değer olarak nitelendirdiği aile, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi bize ilk öğreten, toplumumuzun temel yapı taşı konumunda bir kurumdur.

Ülkemizin, yaklaşık 19 milyon kişi ile birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla sayıda genç nüfusa sahip olduğu düşündüğümüzde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ilk eğitimin verildiği yer olan aile kurumunun bizim için önemi bir kat daha artmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız ailelerinden alacakları eğitimle milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirse, ülkemizin geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır. Unutmamalıyız ki; milletin temelini aile, ailenin temelini de sevgi, saygı, sabır ve sadakat oluşturur. Dolayısıyla, bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacak, mutlu ve huzurlu bir toplum da, hem ülkemizin gelişmesini hem de dünya barışını temin edecektir.

İçerisinde bulunduğumuz Aile Haftası vesilesiyle, Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini diler, bütün  hemşehrilerimizin Aile Haftası’nı kutlarım