Çeşme Müftülüğü

13.12.2017

ÇEŞME İLÇE MÜFTÜSÜ HALİL KARA'DAN YOKSULLARA YARDIM HAFTASI MESAJI

Dayanışma duygusunu güçlendirmek, yardımlaşma kültürünü yaymak, yoksulluğu yenmenin yöntemlerini araştırarak uygulamaya koymak, gönüllü kuruluşlarla sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek yoksulluk sorununa gönül birliği ve güç birliği yaparak sahip çıkmak amacıyla, 1993 yılından itibaren, 12-18 Aralık tarihleri arasında bulunan hafta "Yoksullarla Dayanışma Haftası" olarak ilan edilmiş olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2011 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Necip milletimiz, tarih boyunca her zaman tek vücut olarak, yoksulların düşkünlerin yardımına koşmuş, çeşitli dernek ve vakıflar yoluyla tüm insanlığa yardım elini uzatmaktan da geri kalmamıştır. Toplumda birlik, beraberlik ve sosyal dayanışmaya fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz günümüzde de, sosyal dayanışma ve kenetlenmeye zemin oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmamız için hepimize görevler düşmektedir