27.03.2019

18 MART ÇANAKKALE RUHU KONFERANSI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü münasebetiyle İlçemiz Müftülüğü tarafından Çanakkale Ruhu adlı konferans düzenledi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan GÖKÇE’nin konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Halil KARA yaptı. Müftü KARA konuşmalarında; Ecdadımız bu cennet vatan uğruna ya şehit olunur ya gazi diyerek evlatlarını cepheye göndermiştir. Ecdadımız yüzyıllarca bu topraklar uğruna şehit vermişler bu toprakları kanla yoğurmuşlardır. Vatan sevgisi imandandır diyen müftü KARA, bizim davamız ilahi kelimetullahtır. Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye bu cennet vatan uğruna bugünde gerektiği anda canımızı siper etmeye hazırız. Bugün bize düşenin Çanakkale Ruhunu yaşatmak olduğunun altını çizen İlçe Müftümüz Halil KARA tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.

İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi Emekli Öğretmenlerinden Bayram FİDAN hocanın Kur’an Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Ruhu adlı konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Prof. Dr. Turan GÖKÇE yaptığı konuşmada insan, birey veya toplum geçmişiyle vardır. O iman dolu göğüsler, o iman dolu cevherler, o iman dolu vatan evlatları kurşunların, bombaların önüne kendini siper ederek Çanakkale’yi geçilmez kıldı. Toprağı vatan yapmak uğruna şehit olan evlatlarımız dün olmuştur, bugünde vardır, yarında olacaktır. Dün Çanakkale de, Sakarya da olduğu gibi bugünde 15 Temmuzda vatan evlatları canlarını vermek için koşmuşturlar. Kur’an’ı Kerimde "Nice az topluluklar, Allah´ın izniyle nice çok topluluklara galip gelmişlerdir.’’ Buyrulduğunu söyleyen GÖKÇE, Hz. Peygamber’in Bedir savaşındaki ‘Allah'ım, eğer sen şu bir avuç Müslüman'ın helak olmasını diliyorsan, sonra sana ibadet eden bulunmayacaktır.’ duasını hatırlatarak; Çanakkale’deki bir avuç inanan insanın, Allah’ın yardımı ile zafer kazandığını vurguladı.

GÖKÇE, Çanakkale bizim için sadece 18 Martta anılan zaferden öte ülkemizin bu günlere nasıl geldiğini anlamak için düşünmemiz gereken bir zaferdir diyerek bu milletin, bu devletin vicdanın son sesi olduğunun altını çizdi. Sözlerini İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla tamamlayan GÖKÇE, tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Turan GÖKÇE’ye çiçek takdimi için sahneye gelen İlçe Müftüsü Halil KARA, GÖKÇE’ ye teşekkür edip çiçek takdim ettiler. Böylesine önemli gün ve gecelerde hep birlikte olmanın önemine dikkat çeken Müftü KARA, tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tür programların devamının temennisinde bulundu.