24.08.2021

İlçe Müftülüğümüzden Aşure İkramı

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Çeşme İlçe Müftülüğü olarak "Cumhuriyet Meydanı" ile "Alaçatı Çakabey Gençlik ve Kültür Merkezi"nde yaklaşık bin kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirdik.

Etkinliğimize Kaymakamımız Sn. Ünal ÇAKICI, Müftümüz SN. Murat YILMAZ, Din Görevlileri ve çok sayıda halkımız katıldı.

"Dini ve toplumsal bir kültürü yaşatmak için aşure ikram ettiklerini" belirten Çeşme İlçe Müftüsü Murat YILMAZ, muharrem ayının Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli olduğunun altını çizdi. Muharrem ayının bereket, huzur ve barış getirmesini dileyen YILMAZ, “Tüm İslam aleminin Muharrem ayını tebrik ediyorum.” dedi.

Aşure dağıtımıyla aynı zamanda topluma paylaşma kültürünü de yansıttıklarını vurgulayan YILMAZ, İslam kültürünün vazgeçilmezi olan aşure dağıtımının, evlere bolluk ve bereket getirdiğini ve Müftülük olarak bu kültürün devam ettirilmesine katkı sağladıklarını kaydetti.