01.10.2021

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İHTİDA TÖRENİ DÜZENLENDİ

AMERİKALI ALEXANDRA İSLAMI SEÇTİ
01.10.2021 cuma günü Aslen Güney Amerikalı olan "Alexandra Joerger BASS" müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze müracaat etti. İslam dininin yüce ahlakını ve okunan güzel ezanlardan etkilendiğini belirtti.
Yeni Camii Müezzin Kayyımı Ensar ÇAKMAK'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida töreni Müftü Murat YILMAZ'ın İslam dininin öğretilerini açıklamasıyla devam etti.Kelimeyi şahadet getiren "Alexandra" şahitlerin huzurunda müslüman oldu. çok duygulandığını belirten 'Alexandra' Betül ismini tercih etti. Müftü YILMAZ'ın ihtida belgesi takdim etmesiyle tören sona erdi. son olarak ingilizce, almanca, Kuran'ı Kerim meali ve DİB yayınlarının çeşitli kitapları kendisine hediye edildi.