19.07.2020

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Çiğli' de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’da Çiğli Kaymakamı Kaya ÇITAK, 2. Ana Jet Üs Komutan V. Albay Faruk KARUK, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza KOÇER,  İlçe Emniyet Müdürü Fevzi YURTSEVEN, İlçe Jandarma Komutan V. Kazım SAYGILI, İlçe Müftüsü Fetüllah UYDAŞ ile Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimizin katılımlarıyla İlçemizdeki mezarlıklarda bulunan şehitlerimizin kabirlerine ziyaret gerçekleştirildi.

Çiğli İlçe Müftülüğümüz görevlileri Vedat ÖZARPACI ve Ramazan KARALI tarafından 15 Temmuz günü öğle namazı öncesi saat 12.30’da Merkez Çarşı Cami’nde şehitlerimiz için mevlit okundu.Öğle namazına müteakip İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda şehitlerimiz için vatandaşlarımıza yiyecek ve tatlı ikramı yapıldı.

Demokrasi zaferi etkinlikleri, saat 17.00’da Kaymakamımız Kaya ÇITAK ve beraberindeki heyetlerin İlçemizde yaşayan şehit ailelerini ve gazilerimizi ziyaret etmesi ile devam etti.

İlçemizde bulunan tüm camilerde 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’te ve 16 Temmuz sabah namazından önce selalar okundu.16 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da Çiğli Kaymakamlığı ve İlçemizde bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Etnik Yapılar, Ayrılıkçı Gruplar, Terör Örgütleri ve Milli Beka’ adlı panel ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sona erdi.