13.02.2023

Deprem Şehidi Foça'lı Aile Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Deprem Şehidi Foça’lı Aile Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

‘’Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden mühendis anne ve iki çocuğu Foça’da  son Yolculuğa uğurlandı. Hatay'ın İskenderun ilçesinde askeri makine mühendisi Melis Mora Kılıç ve oğulları Demir Kılıç (12) ve Yaman Kılıç (9)  için bugün ikindi namazı sonrası Foça Fatih Camiinde  cenaze namazı kılındı.İlçe Müftümüz Mustafa ATİLLA tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra helallik alındı. İlçe müftümüz yaptığı kısa konuşmada: ‘’Allah yolunda canını feda eden bir Müslümana şehit denilmektedir.
Vatan,bayrak, namus uğruna canını feda eden askerler, polisler dünya ve ahiret şehididir. Savaşta yaralandıktan sonra yiyen, içen, uyuyan, tedavi gören, başka bir yere nakledilen ve daha sonra ölen kimseler; deprem yangın, sel felaketi, afet ve benzeri musibetlere maruz kalarak ölen, mide ağrısından ölen, doğum sırasında ölen, boğularak ölen, kolera, veba ve veremden ölen, göçük altında kalarak ölen (depremde enkaz altında ölen) Müslümanlar da hükmen şehittirler.Rabbim inşaallah bu kardeşlerimizi de şehitler zümresine katsın.’’ Dedi.
Cenazeler Foça yeni mezarlıkta toprağa verildi.