07.04.2023

FOÇA 4/6 YAŞ KUR’AN KURSUNDA MİNİKLERİN KURAN SEVİNCİ

Foça Müftülüğümüze bağlı Yeni Bağarası Filiz Altın Abalı 4/6 Yaş Kur’an Kursunda eğitimlerine devam eden yavrularımız Kuran’ı Kerime geçiş sevinci yaşadı.

Yeni Bağarası Camiinde düzenlenen tören ile yavrularımıza taç giydirildi. Kurs Öğreticisi Rabia TETİK tarafından hazırlanan ve sunulan törene İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet TÜRKÖZ, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Muhammet Şenol ÇELİKER, İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ATİLLA, Yeni Bağarası Mahalle Muhtarı Sayın Cihat GERİHAN ile öğrenci velileri ve Mahalle halkı katılım gösterdi.

Törende minik yavrularımız kısa sureler, dualar ve ilahiler okudular. Kur'an harf ve harekelerini öğrenen yavrularımız birer ayet okudu. Törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA: "İlçemizde yeni açılan ilk ve tek 4-6 Yaş Kur'an Kursumuzun ilk meyvelerini almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Elif-Ba yı öğrenen minikler azimli çalışmaları sonucu Kur'an-ı Kerim okumaya geçtiler. Bu yavrularımızı, Kurs öğreticimizi ve velilerini kutluyorum." dedi. İlçe Kaymakamımız da yaptığı konuşmada öğreticimizi, öğrencilerimizi ve velilerini tebrik ederek bu programa katılmaktan dolayı mutluluklarını ifade ettiler. İlçe Kaymakamımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve İlçe Müftümüz tarafından yavrularımıza taçları giydirilerek çeşitli hediyeler takdim edildi.

Duygusal anların yaşandığı programa öğrenci velileri ve mahalle halkı yoğun ilgi gösterdiler.