11.10.2023

FOÇA’DA MEVLİDİ NEBİ COŞKUSU

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle Foça Müftülüğünce Eski Bağarası çok amaçlı salonunda özel program düzenlendi.

Programa Foça Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, Belediye Başkanı Fatih GÜRBÜZ, İlçe Müftümüz Mustafa ATİLLA, Menemen ilçe Müftüsü Mehmet SEVEN, Daire Amirleri, İlçe Vaizleri, Kur'an Kursu Öğretici ve Öğrencileri, Din Görevlileri, Eskibağarası  İmam-Hatip Lisesi Müdür öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Çiğli Merkez Camii Müezzin Kayyımı Vedat ÖZARPACI  tarafından okunan ve gönüllerimize huzur veren Kur'an-ı Kerim ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.
      Foça İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA programda yaptığı Açış konuşmalarında: ‘’Sevgili peygamberimiz’in a.s hayatını örnek model almaya çalışmalıyız. Rahmet elçisine ve mesajlarına herzamankinden daha çok muhtacız. O Sahabeye yol gösterip örnek olmuşsa, bugün de bizim için vazgeçilmez bir rehberdir.’’ Dedi. Programın hayırlara vesile olmasını dileyerek katkı ve katılımda bulunanlara teşekkür etti.
     Kaymakamımız Mehmet TÜRKÖZ ile Belediye Başkanımız Fatih GÜRBÜZ  Selamlama konuşması yaparak programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, senenin teması olan "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansı verdi. Konferansında;  İstikamette olmak Resulün yolundan gitmektir , istikamette olmak Nebiyi örnek alıp hayatımıza onun yaşantısını aksettirmektir. Ona layık bir ümmet olabilmektir. Dedi. "bizlere rehber olan Hz. Peygamber'e olan sevgi, saygı ve sadakatimizin hangi alanlarda nasıl tezahür ettiğini, güzel ve edebi üslubu ile İslam tarihinden örneklerle ifade ettiler. Gönüllerimize dokunan konferansı ilgi ile takip edildi. Konferans sonrası Kaymakamımız TÜRKÖZ tarafından Prof. Dr. Saffet KÖSE hocamıza  çiçek takdim edildi.

Foça ilçemizde 2023 yılı içerisinde çeşitli hayırlarda bulunan hayırseverlerimize de plaket takdiminde bulunuldu.  Programımız İmam Hatip Bayram ÇOBAN hocamızın yaptığı duayla sona erdi. Program sonunda misafirlerimize Diyanet yayınlarından çeşitli  dergiler hediye edildi.