22.12.2015

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Kandil Mesajı

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'dan Mevlid Kandili mesajı…

Bu gece, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) mevlidi şerifini idrak etmiş olacağız.

Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, onun örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla milletimiz, her yıl artan bir heyecanla onun dünyaya gelişini “Mevlid Kandili” olarak kutlamaktadır.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokca zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.” (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimiz’in hayatı bizlere ‘en güzel örnek’ olarak takdim edilmekte ve onu örnek almamız istenmektedir. O yüce elçi, hem ferdi, ailevi ve sosyal hayatı hem de söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Kutlu Nebi “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapmıştır. O, bize Allah’a iman edip onu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet, barış ve huzur getirmesini, O’nu yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta İzmirli hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.

Prof. Dr. Ramazan MUSLU

İzmir İl Müftüsü