05.03.2017

Hanımlara Yönelik Hatim Programları Devam ediyor...

Her Perşembe günü camilerimizde bayan cemaatimize yönelik yapılan hatim merasimi çerçevesinde bu hafta Gaziemir Merkez Caminde program düzenlendi.

Kur’an tilaveti ile başlayan program ilahiler okunmasıyla devam etti.

Ayrıca Deprem haftası münasebetiyle İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinden Mütercim Ayşe Gültekin ile Sosyal Çalışmacı Ömrüm Terzioğlu tarafından bilgilendirme yapıldı .

Sinevizyon gösteriminin ardından;deprem açısından Türkiye'nin durumu ve yakın tarihte yaşanan büyük ölçekli depremlerin verdiği hasar örnekleri, binaların ilk yapım aşamasında veya sonradan yapılan değişikliklerde yapılan hatalar ve depremde hasara yol açan etkenler, depremden korunma yöntemleri ,deprem öncesi ( evdeki dolap vb. Eşyaları sabitleme, hayati eşyaların içinde bulunduğu bir çanta hazırda bulundurma gibi )  ve deprem anında ( yatak gibi yerden yüksek eşyaların yanında cenin pozisyonunu alma, yaşam üçgeni oluşturma, deprem anında hangi çıkış yollarının kullanılması gerektiği gibi ) yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

İlçemiz Aile ve Dini  Rehberlik Bürosu Vaizi Sn.Zeynep Bulut hocamız tarafından " Tevekkül Açısından Doğal Afetler " konulu vaaz yapıldı. Ardından  Hatim duası ve misafirlerimize ilmihal hediye edilmesiyle program son buldu.